Dan före dan före dan före dan osv osv.. :)

Idag är det bara en vecka kvar till julafton:)
Nog är det väl lite mysigt med julen ändå va? Visst, det är ett evigt sjå att handla julklappar och julmat och det ska bestämmas var man ska va och hur länge man ska va på respektive ställe men ändå.. Det är ju mysigt trots allt:)

Mamma fick tyvärr ingen semester på julafton så det blir en afton utan henne:(
Hon jobbar kväll så hon åker efter elva på fm och kommer hem kring halv tio på kvällen. SÅnt som händer men det är trist när man är van att fira med henne. Jaja, vi får ta julafton på juldagen istället:)

Just nu snöar det stora julaftonsflingor ute, härligt!!
Jag har iofs redan skottat en gång idag så det är väl kanske det som tillhör det mindre härliga förstås.
Blev heller ingen ridning igår pga vädret, Annika ville inte ut med transprten i blåsvädret och snön. Hade ju vart hemskans om jag hade fått hämta henne i diket:/
Vi tar det en annan dag istället för nu är jag ridsugen! Ska bli så skoj:)

Mira växer så det knakar och har börjat skratta och "prata" för fullt:) Roligt när det börjar hända saker.
Tilda har sin sista dag på dagis idag innan jullovet. Hon ska få va ledig i nästan tre veckor. Blir skönt med sovmorgon för oss alla, framförallt för henne för FY vad seg hon är på morgonen. Oj oj,. Hur det ska bli när hon är tonåring det vet inte jag.. Mmm, det återstår att se om jag blir gråhårig i förtid, haha..

Hörs vi inget före så önskar jag alla mina vänner en riktigt GOD JUL!!!!!!


Pepparkaksbak hos mormor.



Duktig idag!

Idag har jag varit duktig och skaffat försäkringar på våra små flickor, Tilda hade dock en sedan innan men nu är de samlade på ett å samma ställe. EFtersom jag har tänkt att de ska bli hästtjejer båda två så måste det finnas bra olycksfallsförsäkringar ;)
Inte för att jag vill att de ska ramla av och göra sig illa men det kan alltid vara bra med en bra försäkring!
Kollade santidigt upp mig å Charlie så man vet om man kan nyttja försäkringen nån gång. Man bara betalar och betalar men tänker sällan på att det går att använda den.

I lördags var vi till Katrineholms ridskola så Tilda fick rida lite, de har ponnyridning som är ngt mer avancerad än vanlig ponnyridning. De får trava om de vill samt att de hade lite balansövningar. SOm sagt, ngt mer än att bara skritta ett varv och sen tack å hej.
20 kr kostar det och vill man så betalar man dubbelt så får barnen rida extra mkt.
En början iaf..
Tilda ville inte åka hem så vi blev kvar på deras Luciashow. Inte den bästa jag sett, inte ens den näst bästa men det var iaf en luciashow;)
Vi gör nog ett test på lördag igen få se om Tilda tycker det är lika skoj då:)

På torsdag är det mammas (min) tur att rida, ojojoj;)
Ska till Vingåker och rida en liten sväng på Annikas Goggles. Håll en tumme för att jag sitter kvar;)
Roligt ska det bli iaf, mindre skoj va det att prova ridbyxorna. Benen funkade felfritt men midjan eller linningen va lite för trång. Blir att rida med öppna brallor, funkar säkert det med..
Ska slänga ut de minsta byxorna på Tradera tror jag. Ett par Pikeur i stl 170, hmm.. Är det konstigt att de inte passar kanske;) hehe..
De andra paren ska jag i igen, sådeså!! Får ju ihop dem men det va långt ifrån bekvämt..

Idag blir det lucia på Tildas dagis kl 16. Vi ska dit hela familjen, även Erik kommer. Skoj!

Snart är det jul oxå, härligt!

Kram på er och tack för fina kommentarer i tidigare inlägg..






Förlust..

Ibland blir jag så fundersam på hur människor väljer att prioritera. Min egna pappa är en sån som jag funderar över, bland annat..
De som känt mig länge vet ju lite hur det (inte) har funkat där och kommer säkert att säga "varför blir du ens förvånad? Du vet ju hur han funkar, vilken kaliber det är på karln lixom.."
Jo, men ändå. Jag är en sådan människa som tror på mänskligheten, som tror att det nog kommer att bli bättre, som egentligen nog är rätt blåögd och dum.
Det som fick mig att fundera denna gång var viljan eller kanske oviljan att träffa sin dotter och sina barnbarn över jul. Jag sände iväg ett SMS till honom med tips på julklapp till barnen, om han tänkte köpa nåt vill säga, och en fråga om vi kunde komma dit och hämta det så att han samtidigt får träffa sina barnbarn.
Vi ska ju fira julen i Säter så tänkte det vore trevlig att ses i juletid eftersom det under mina 29 levnadsår ALDRIG hänt innan just kring jul.
Får till svar att han fixar paketen jag tipsat om samt att han vill ha adressen till min mamma så han kan lämna paketen där.
Öh, jaha? Jag skriver tillbaka och frågar om han inte är hemma nåt alls under jul, att det vore trevligt att ses.
Får ytterligare ett svars-SMS där han skriver att han jobbar natten mot julafton och när han vaknar, direkt ska bort på julmiddag. Förvisso kunde vi ju få komma på juldagen men han förmodar att Tilda vill ha paketen på julafton.
Där gav jag upp.....
Visst, jag skulle säkert kunna svarat honom igen och sagt att vi jättegärna kommer på juldagen eller kanske dagen före julafton men innehållet och avsaknaden av intresse i SMSen han sände kändes tillräckligt för att jag inte skulle "tjata" om en annan dag att ses på.
Jaja, det är hans förlust.
Jag hoppas han vet om vilka underbara barnbarn han går miste om..

Kan tillägga att paketen hängde på mammas dörr igår..




RSS 2.0