Camilla Toll dag 3 = hemresa

Även dag tre har gått bra. Idag kändes han dock stundtals trött. Undrar varför;) haha..
Fortsatte med bytena samt diagonalslutor. Han kastar gärna baken åt höger el vänster lite för mkk så där gäller det att vara snabbare än blixten. Ja, ni som känner mig vet ju att det där med snabb i ridningen äör inte min styrka. MEN, det har blivit bättre:)
Sammanfattningsvis så har helgen varit otroligt rolig, lite ensamt utan sällskap men skönt på ett vis. Lärorik, har fått både positiv och negativ kritik. Många verktyg att arbeta vidare med.
Ska man ge Camilla någon kritik så kanske det kan va att hon alla gånger inte va helt lätt att förstå, ingen superpedagog. Stundtals tror jag hon tog för givet att jag skulle förstå allt sånt de pratar om på deras träningar uppe i eliten. Jag är ju ingen elitryttare så då å då fick jag stanna å lixom, Hmm.. Hur menar du nu?
Men i övrigt var det en bra tränare som jag gärna återvänder till!
Kanske redan 26-28 juni:) Då följer Maria med oxå.,.
Tusen å tusen tack Milans "mamma"!!! <3 <3 <3

Nu ska jag strax äta en välförtjänt kebab!

Hörs!

Camilla Toll dag 2

Ja då var dag två avklarad:) Idag har Camilla ridit Milan vilket var spännande att se. Hon tyckte efter lång försökstid att en graman skulle sättas på. Han vill gärna gå i för hög form och arbetar inte helt igenom i ryggen. Med gramanen på blev det bättre. Sålänge man använder den på korrekt vis tycker jag inte det är en dum tygel.
Jag fick efter det hoppa upp och känna skillnaden, hela hästen var för det första tre deci kortare och arbetade genom i ryggen. Galoppen som redan är bra blev såå mkt bättre:)

Tränade mkt öppnor i både trav å galopp, mest i galoppen då det främst är där han vill räta ut sig på rakt spår.
Det var en mycket trött Milan som fick ställa sig i boxen sen. Snacka om att han kommer uppskatta sin hage efter denna helg;)

Efter en otroligt varm dag i husvagnen så åkte jag dit å red ett pass till nu på kvällskvisten. Oj vilken skillnad.!
Tränade byten, många många byten.. Till vänster funkade de bra men till höger var det lite svårare. Vi fick dock till även de på slutet. Galoppen var helt annorlunda nu ikväll, rund å mjuk. Tycker att både jag å Milan har varit duktiga idag;) Vi har lärt oss mkt och vet nu vad det är vi ska jobba vidare på. Visst visste jag lite vad vi har problem innan jag kom oxå men vi har fått fler uppgifter att bita i. Lite högre krav på både mig å häst.

Camilla som ändå är elitryttare är väldigt trevlig. Hon bjöd med mig på utflykt med familjen idag till en marknad som ligger i närheten. Dock avböjde jag pga hetta och trötthet;) Men hon är inge "stor" på sig trots relativt stora framgångar iaf inom Dressyren. Hon verkar va en helt vanlig människa;) haha..

Imorgon blir det ett pass tidigt på morgonen sen bär det hemöver. Ska bli skönt faktiskt.. Borta bra men hemma bäst!
En otroligt nyttig och lärorik helg har vi haft iaf och jag skulle absolut kunna tänka mig att åka hit igen!

Nu ska jag lägga mig å titta lite på TV sen blir de godnatt.

Förresten, undrar om man blir ihågkommen imorgon på Mors Dag? Hmm.. jaja, återstår att se;)

Puss å Kram

Camilla Toll dag 1

Jaha, då var dag ett avklarad så när som på att´jag ska dit å fodra nu ikväll. Dagen har känts bra, har ridit som en hel gnu. Va så slut efteråt så de va nå hemskt. Törstig som få å ingen drick med. Vattnet här i Flen smakar kloak så det är helt odrickbart. Inte ens Milan drack efter passet. Stackarn.. kanske skulle haft med mig dunkar till honom;)

Har idag iaf fått fram en travökning som inte var av denna värld:) Tjoho vilken känsla. Visst det var ju inte som Briars men det är ju intte han jag sitter på heller;)
Trodde bara inte att MIlan skulle palla med nåt liknande men jodå, han lä'ngde så jag trodde frambenen skulle kastas av och bakbenen hamna fram, haha...
Mm, tjena säger ni nu,, Jo de va så, Punkt!

Jag tror jag tar med mig familjen å flyttar ner hit:) Charlie jobbar ju här iaf så. Mmm.. Tåls att tänka på.. otroligt trevliga omgivningar, mysiga ridvägar och bra tränare. Mjo..

Nähäpp, nu får ni resterande uppdatering imorgon efter två ridpass. Milan kommer va helt död. Tyvärr var banan enormt djup så den va lite tungriden på..

Hepp!

Regn och knott

Det regnar nästan varje dag nu, bönderna måste jubla eftersom det betyder att allt växer som det ska. Solen glimtar ju fram dessimellan så näring till det gröna ska det inte va nån brist på.
Jag hoppas det betyder att regnet kommer hålla sig på avstånd i sommar.. Det är ju trots allt bara vår än egentligen..
Fast man vill gärna att det ska va sommar redan, om inte annat skriver tidningarna så. "högsommarvärme till helgen" "kolla när solen kommer till din stad".. SMHI, mm tjena. Hur ofta har de ett rätt då? Solen kommer när solen vill, så är de!

Nu på söndag är det tävling igen, ska rida en LA4 och LA5 i hedemora. Känner mig laddad, jag hoppas så mkkt att det ska bli bra denna gång.  Rider för samma domare som i Sveden så det intressanta blir att jämföra poängen:)
Ja, som vanligt ska jag göra mitt bästa. Mer går inte..
Har tränat för Mats nu två gånger  och det går så sjukt bra så jag blir alldels förvånad;) Nästa helg ska jag ner till Camilla Toll på träningshelg. Intressant! Kommer vara otroligt lärorikt anar jag:) Mats ord i bakhuvudet och lite nya tips och ideer från en duktig tränare. Det kan ju bara bli bra;) Tack så hjärtligt Maria för den fina presenten<3
Återkommer med resultatet efteråt.

Nu ska jag gå in och duscha och sedan "ta hand "om min kärlek;)

Puss<3

Blicka framåt..

Det har varit många djupa tankar som återskapats här på sidan. Det ni sett är min sinnesstämning jag befunnit mig i just då och ibland även nu kan komma tillbaka till.

Som kvinna tänker och funderar man mer än vad som kanske är nödvändigt. Man skapar scener i livet som inte ens har funnits eller kommer att finnas. Nästan lite som att man vill skada sig själv, såra.. På djupet..
Man ser minsta liten pyttesak och gör den stor.
Det andra ser som löjligt och fånigt kanske inte är så för mig.. Låt det vara så, ni lever ju inte mitt liv...

Som rubriken lyder så ska jag idag se framåt:) Sommaren är snart här, myggorna börjar komma, och bikinin ska passa även detta år. Har ca 7 veckor kvar till semestern, wiho:)
Gott folk, lika bra att göra vågen.............;)

Tankar..

Man kan aldrig förutspå framtiden, den blir som den blir. Den kan oxå bli lite som man gör den. Men man kan aldrig säga säkert vad som kommer att hända eller vad som kommer bli..
Men man kan påverka framtiden, påverka genom att vara den person som bryr sig om andra människor, som inte tar livet för givet, vara den som vågar ta itu med problemen, inte bara gå förbi dom.
Vara den som skänker kärlek till sin älskade, den som uppskattar livet och ser med glädje på att en ny dag är här när man vaknar..

Det är viktigt att blicka framåt och inte bakåt. Att tro och hoppas att det ska bli bra..
Att vara ärliga mot varandra, älska varandra till döden och ta vara på varje dag..



Kärleken är...

Ibland kan livet ställas på kant.. Man får ett sånt hastigt uppvaknande, alldeles som att nån slog en boxboll i magen på en. Hjärtat slår så hårt i bröstet så man tror det kommer ut ur skinnet, tränger igenom revben och allt..
Man blir illamående av känslan och i huvudet snurrar det tankar man inte trodde existerade..
Tårarna bränner under ögonlocken samtidigt som ilskan torkar upp dom..
Man tänker helt enkelt att ens värsta stund är kommen.. Att inget kommer bli bra igen, att världen bara rasat och att det som är trasigt aldrig kommer kunna repareras.
Slutsatserna man drar är mer än förhastade, man målar fan på väggen helt enkelt..

För att kunna lösa upp denna äckliga känsla måste man få svar, få svar på ALLT! Man måste älta, fråga samma fråga hundra gånger, analysera svaret man får. Sas det nåt annat i förra svaret på samma fråga?
Man måste skrika ut sin ilska, gråta ut sina tårar som iaf senare ersätts av ilskans skrik. Det verkar va så att man inte kan skrika och gråta samtidigt..

När man fått svaren man begärde, ursäkten man krävt, då är man nöjd.. Eller??

Man kan aldrig få svar på precis alla frågor man hade eftersom det inte finns bevis för dem.. Man får helt enkelt bara lära sig lita på..

En liten bit av helheten är bortplockad och måste sättas dit igen. Var köper man delar till den? Tyvärr finns inga affärer för den mänskliga känslan, man måste själv skapa den..

Man lär sig med tiden att uppskatta det man har, vara lycklig för det lilla..

Jag älskar min familj, min Tilda och min Charlie..

Det kan ingen förändra...


Det skär i hjärtat.....

Jag slog över en stund på nån kanal nu ikväll där de visade humorgalan som samlar in pengar till Unicef.
Fan va illa berörd jag blir när jag ser de där barnen som har det så svårt. Jag tycker världen är så orättvis..
De bor i ruckel, om de ens bor nånstans. Det är lortigt, varmt, äckligt och bara ren å skär misär.
Ett barn hade fötts tre månader för tidigt  i denna misär och skulle nog dö vilken minut som helst trodde kamerateamet. Ingen intensivvård, inga kuvöser och inget hopp om framtiden.. För barnets skull vore nog det bästa att den fick somna in redan nu. Slippa bekanta sig med den fattiga framtid hon/han skulle vara tvungen att gå till mötes..

Som jag sa så blir man så illa berörd när man ser såna här saker.. Gör man nåt åt det?? Nä.. Det är så man får skämmas för sig själv. Här kan man sucka å pusta för att man inte har råd att käka pizza en fredagskväll eller åka på den där utlandsresan.. Fy fan så ruttet gjort av hela världen att låta det finnas platser där människor fortfarande lever som på årtalen före kristi födelse.. Levnadsstandard, vad är det? Där är människorna glada om de överlever dagen, eller om de hittar en smaskig macka i soptunnan som nån (som haft råd) inte orkat äta upp.
Nä fy fan säger jag bara.. Det är så man mår illa...

Jag skulle så gärna vilja göra något för alla barn som på nåt vis far illa..

Något....


RSS 2.0