Sol sol sol<3

Jag har tävlat i helegn på underbara hästen. Känns lite trist att lämna ifrån sig honom till hösten. Hade en sån trevlig ridkänsla hela söndagen, underbart. Givetvis finns det massor med detaljer att slipa på men hur skulle det annars se ut, om man va klar nu?? Så tråkigt..
Det var en låång dag med massor med timmar i transporten för stackarn, han skötte sig dock galant och tyckte det va helt okej att mumsa lite hö å vädra rumpan i luckan bara;)

Imorgon är det Göranträning, inge sugen alls faktiskt.. Ska ju träna för Mats på fredag sen så. Jaja, det är alltid bra att träna. Maria måste ju få hem en fin häst så man inte får underkänt, hehe;)
Nej, skämt åsido. Jag tycker ju att det är skoj!

Min älskade unge har fått en cykel av mormor igår:)  Snacka om lycklig! En egen liten rosa cykel med stödhjul och cykelkorg. Nu ska vi bara lära henne trampa, just nu kan hon bara bromsa, haha..

Skepp o`hoj!

Långt mellan uppdateringarna..

Jo jag vet, jag är lite kass på att uppdatera bloggen. Kanske ingen som saknar inläggen heller men.. :)

Har satt igång Milan efter vilan och det fungerar bra. Önskar resultat har uppnåtts. Mera motor och lättare ridning pga det eftersom han bjuder själv. Han är ju fortfarande lite trixig kan jag tycka, kan bli stark och knapparna man hittat dagen före kan han bytt till nya knappar dagen efter:) Men han är rolig! Han hittar på så mycket tok den där kusen.. Häromdan var han ytterst ambitiös, nästan överambitiös. Han lyssnade på minsta lilla vink från min sida, på både gott å ont. När han blir sån måste jag skärpa upp mig å verkligen bli stilla och bara ge honom otroligt tydliga signaler annars blir det fel., Nyttig häst att rida faktiskt..
Min nya sadel är helt underbar! jag hoppas verkligen den passar på Dumle sen oxå. Bättre sadel har jag inte suttit i tror jag. Man riktigt klistras fast i den.

Tilda har haft feber igen i helgen så idag är jag hemma å vabbar. Hon är bättre idag så det lutar nog åt dagis å jobb imorgon.
Vi får lite besök ikväll av min moster till Tildas förtjusning:) Hon ska hit å hämta lite dynor som jag inhandlat åt henne på Fritidsmöbler. Blir trevligt med lite besök.

Till helgen blir det tävling igen, en LB1 och LA4 i Vansbro ska vi rida denna gång. Nu jävlar måste det gå bättre. jag ska rida som en galning!! Haha.. Mitt bästa å lite till, då borde det bli bra:)

Har longerat Dumle dagligen nu efter kastrtationen och det fungerar jättebra. Han lär sig snabbt den lilla busen. Har linat honom i grimma bara eftersom han hade en stor vargtand som ska tas bort. Testade med träns första dagen men han slängde med huvudet hela tiden och verkade inte gilla läget riktigt..
Nu hoppas vi på tillväxt över sommaren!!

Nä, nu ska jag mysa med min halvkrassliga lilla unge<3

Dumle kastrerad

Japp, äntligen är det gjort. Gick hur bra som helst. Tjopp tjillevipp så va kulorna borta;)
Han ska nu motioneras två ggr om dan så helt plötsligt har jag "tre" hästar som ska motioneras. Hur ska man hinna?
Jaja, det lär ordna sig. Tilda får va med de gånger jag longerar Dumle så slipper jag skaffa barnvakt bara för det.

Han verkade inte ha så ont idag heller, gick som vanligt ut i hagen och åt på en gång. Fast det gjorde han ju redan 30 min efter kastrationen igår oxå. Matvrak.. Han skulle nog kunna äta upp inredningen i boxen om han kunde..
Veterinären tyckte han va liten (höjdmässigt). Suck... Jag får lite panik när han ska va så jävla pytte. Jag vill inte ha en liten häst på 160cm. No way, då säljs han! Sen får han va hur bra som helst, det ska se snyggt ut när jag sitter på oxå.
Det visar sig, han växer länge till än.

Nähäpp, åter till arbetet då.

Ajaj..

Jag har så ont i mitt lår.. Ramlade omkull i förrgår hemma på gården och tog mot mig med sidan av höften/låret. AAAJJ!! Är helt blå nu.. Det är ju märkligt att man på den enda pyttelilla isfläck som fanns kvar måste ramla?.. Charlite tyckte att jag var lite klumpig. Hmm.. Jaja..

På påskafton åkte jag, Charlie, Erik och hans kompis Patrik upp till Järna till min moster. Väl där var det vin å sprit som stod på menyn;) Fulla å tokiga blev vi men det var skoj. Åkte iväg på Flottaren där det var disco och uppträdande av ett band som heter Kattastråf. Faktiskt riktigt bra. De spelade bra musik.
Hemresan igår var mindre skoj, fick stanna flera ggr för att "nån" va dålig;) Inte jag d å utan Charlie. Han ska nog inte dricka sprit alls tror jag, blir alltid hur klen som helst. Så kan det va, hem kom vi iaf:)

Idag jobbar jag, finns dock inget att göra. Hur lugnt som helst.. Ska sen hämta halm och en ny höbal. Var tyvärr mögel i balen jag fick så detnreklamerade jag. Förhoppningsvis kommer Lasse oxå så Milan får på sig skon han tappat. Han måste igång igen nu, nu är det slut på semestern!
Imorrn blir Dumle kastrerad, blev ju inget förra veckan eftersom Maria hade sjuka barn hemma. Får hoppas de frisknat till till imorgon.

Nä, om man skulle kolla om det trillat in nåt ärende på jobbet.
Hörs!

Påsken är här!

Nu är det påsk, ett klart vårtecken. Solen skiner, gräset är framme och snön faktiskt nästan helt borta:) Lovely:)
Hästarna får gå ut utan täcke ( de dagar solen skiner vill säga, annars kan de frysa) och rulla sig leriga å fina. Helst skulle man vilja ha täcke på dem året runt för lortets skull men så ego kan man ju inte vara.

Idag har vi spenderat hela dan utomhus, man kan ju inte va inne när det är så fint ute:)
Charlie har snickrat klart garaget och jag å Tilda har gungat, moc´kat å bara myst. Milan har ju fortfarande semester vilket egentligen känns lite tråkigt nu när man både är långledig samt att vädret är så fint. Men men, han behöver det så det öär bara att hoppas på fint väder även till veckan:)

Imorgon åker jag å Charlie till Vansbro för att gå ut på Flottaren, en restaurang som finns uppe där i "obygden". Brukar vara mkt folk på påsken där. Jag har inte varit upp ditt på fest på flera år så det kanske kan bli skoj.  Vore kul att träffa nån gammal kompis. Men antar att det mestadels är småglin ute;) Hmm..

Precis just nu har min älskade dotter somnat bredvid mig i soffan, lilla älskade unge. Hon är så rolig, har bara massa hyss för sig mest hela tiden. Frågade henne häromdan var hon bodde nånstans; "Hemma hos mig" svarade hon kort å gott.!  Ja, självklart, vad kan man säga? Hihi..

Darlingen han ser på Stjärnornas Krig vilket intresserar mig typ Noll.. Det är verkligen inget för mig. Tänk såna som är helt fanatiska Stj. Krig fans. Kan köa en vecka för att få tag på nån helt oviktig pryl som de får betala multum med pengar för. Desamma med Harry Potter och ´Sagan om Ringen. Folk blir som tokiga.. Undrar varför ingen köar för att träffa mig? Eller nähä.. Va jag inte så poppis..;)

Nu ska jag kanske vila ett trött öga på TV:n trots allt. Finns ju inget annat att göra.

På återseende!

Film från träning dagen före tävling.


Lite bilder från tävlingen samt träning.


Hej va det går:)


Finaste Milan


Linslus;)

Våren är faktiskt här på riktigt!

Solen skiner och jag är glad varje dag:) Det är så härligt när all snö har försvunnit. FInns bara nån enstaka liten hög kvar. Lovely!

Igår var jag å Mariah till Strömsholm och provade sadlar till Milan. Hittade en underbar sadel som kors i taket låg riktigt bra på honom. Så nu är det ny sadel igen.
Ikväll ska Dumle kastreras, får hoppas det går bra.

Helgen som var hade jag besök av Maria som äger Milan, vi var på tävling i Sveden där jag debuterade LA4 och LA5. Kanske något svåra klasser för oss i dagsläget. Inte själva sakerna man gör men styrkemässigt. Fick usla procent men det är bara att kämpa på och träna vidare. Just denna vecka har han välförtjänst semester, Stackarna är sååå trött i kroppen.

Nähäpp, kanske man måste jobba vidare då och inte blogga. Man måste ju va rädd om jobbet;)

Kram på er i solen<3

RSS 2.0