Nu är vi på gång!

Äntligen har sadeln kommit och den verkar ligga som en smäck på Aniara:) Hurra!!
Har hunnit rida några ggr och även varit till ridhuset och tränat för Mariah. Gör jag som man ska så gör hon desamma, enkel ekvation men kanske inte fullt så enkel när man sitter på;)
Joda, inga problem. Man får tänka sig för då å då bara att man inte "lullar" omkring och låter henne styra själv.
Hon verkar vilja ha en ryttare som faktiskt pucklar på henne lite, alltså inte slår men som säger att Hallå!! Här är din ram, gå här, pronto!! :)
Så är väl kanske alla hästar förstås men vissa enklare än andra..
Var heller inga problem att lasta, det enda ngetiva är att hon skrapar och skrapar och tycker väl det där med att åka transport kanske inte ligger på topp tio listan.. Jaja, hon river då inte bygget iaf:)

Hemma händer det inte så värstans mycket nytt. Jag trodde att det skulle göra det men icke då, det är bara kroppen som luras..  Igen..
Men nåt skumt är det, jag har lite ont i magen och har haft i snart två veckor. De säger man kan få cystor av tabletterna, kanske kan va nån sån? Ja, inte vet jag..

Tilda har fyllt 4 år och haft sitt första barnkalas. Kära nån va skoj de hade. Riktigt lyckat! Älskade lilla unge<3
Igår däremot va hon ingen älskad unge, eller jo det är hon varje dag men igår va hon en sån där unge som man själv ser snett på när man är på affären;)
Vi skulle efter jobbet åka till Blg en sväng och shoppa lite å bara mysa, Tilda tycker sånt är skoj. Joda, Dollar STore gick bra men sen skulle vi till Coop å fylla upp frysen. Där fick lilla gumman ett psykbryt.. Gahh.....
Hade onda aningar redan innan vi gick in, hon började småkrångla lite redan då.. Men mamma som man är så tror man att det säkert går över..
Not!!

Det gick bra genom nästan hela affären ända till vi kom till de där förbannade godis och glassdiskarna! Å va jag hatar butiksdekoratörer!! Snacka om säljknep.. Godiset borde vara längst ner, gömt bakom nån annan hylla med grönsaker eller annat ointressant..
Tilda skulle h a chokladbit.. Nej, sa jag.. Jag vill ha Glass säger Tilda.. Nej, säger jag..
Resultatet blev att jag gick å betalade och Tilda blev kvar skrikande och gråtande vid glassdisken..
Folk tittar å funderar vad man är för en mamma..
Tacksam för att en annan mamma sa, "jag känner igen mig, hehe"  Tack tack tack!!! sa jag:)

Jag betalar, packar i alla varor, svettas som en gris och hör i bakgrunden hur Tilda ropar Mamma., mamma, jag vill ha glaaaaaaaaaassssss!!!!!!!!!!! Kom NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Men å maj gadd!!!! va stressad man blir..

Får tillslut ut henne till helikoptern som står i entrèn dä rjag faktiskt lovat innan att hon ska få åka.
Hon ropar gång på gång, Mamma, va snäll, va snäll mamma, mamma, va snäll. Va snäll nu mamma..

Herregud, det låter som jag skulle va på väg att ge henne stryk. Försaöker få henne sluta säga så men hon maler på, va snäll mamma, snälla va snäll..
Jaja, socialen kommer väl snart..
Var hon fått det ifrån vet jag inte. Pinsamt var det iaf för mig..

Behöver jag tillägga att hon somnnade sött i bilen sen???

Älskade lilla barn..


VAB, VAB, VAB

Känns som det är det enda lixom.. jaja, imorrn får hon iaf gå till dagis.
jag kan säga så att om jag visste innan hur klen man kan bli av svinvaccinet så skulle jag valt att INTE vaccinera..
Nåja, end of discussion.. Hon blir väl frisk snart.

I väntan på sadeln så tömkör jag så gott det går. Imorrn kommer Lasse å slår på nya skor så då kanske vi kan avancera från hagen oxå;)
Törs inte gå nånstans utan brodd, mardrömmen vore om hon fläkte sig.
"Hej Sara, er häst är kaputt"  Nej, huuu.. Hemska tanke.

Gjorde ett tappert försök att filma idag samtidigt som jag tömkörde, haha.. Vilket skämt det blev då. Tjocka vantar, två tömmar, en kamera och en häst som tyckte att mittenpartiet där jag stod nog va det bästa;)
Helt plötsligt försvann bjudningen oxå, undrar varför, hehe.. "Nu ska jag allt passa på när du står där med händerna fulla" tänkte nog Aniara.
Nejdå, skämt åsido, det blev hyfsat iaf:)
Här kommer resultatet:


Puss hej!
Eller förresten, slänger in lite bilder oxå:)





Tittut;)


Östersund idag!

Idag far jag å Charlie iväg till Östersund för att se på lite skotertävling och bo på hotel och bara gotta oss.
Ann fixar markskötseln i stallet blandat med svärmor som får luncha och ge kvällsmat.

Fick hem sadeln igår och provade den i stallet på Aniara, verkade ligga helt okej. Det visar sig närj ag hoppar upp sen och får rida.
Den va dock trasig igen, skitsadel.. Ringe Strömsholm som skulle ta tillbax den och kolla om de kunde åtgärda problemet. I annat fall skickas den till England där den är tillverkad.
Alltid ska man få måndagsexemplar, är det inte bilar så är det sadlar eller nåt annat.
jaja.. Det lär väl lösa sig.
Sålänge får Aniara nöja sig med att gå på töm, vilket hon verkar gilla. Trivs fint och som jag skrev i tidigare inlägg så rör hon sig kanoners där på:)
Vi kommer väl igång så småningom:) Inte så trevligt att rida just nu iaf när det är 25 grader ute. Brr..

Ska ta lite bilder och lägga ut på vilddjuren, Aniara har idag fått nytt täcke som hon va så fin i så:)

Till veckan är det meningen att hovis ska komma  och slå på vinterdojor så vi törs rida ut sen när vi har sadel. Lade ner projektet med att skruva i brodd i nuvarande skor. Gängtappen verkade inte funka så bra så det får bli nya dojor i stället.

Tilda ska va hemma med mormor i helgen så jag antar att det blir mys på hög nivå:)
Nähäpp, måste nog packa i det sista.

Ta hand om varann i kylan:)

Iskyla å första inlägget från mobilen:)

Idag är det trettondagsafton å vi har 25 grader kallt. Brr.. Inte mkt man kan göra ute. Eller visst kan man men vill man? Nä.. På fredag åker jag å älskling till östersund på lite skotertävling å sover på hotell hela helgen. Mysigt:). Ann tar hästarna så jag hoppas Aniara ska sköta sig. Är nog inga problem, hon är ju så snäll i all hantering. Sadeln har kommit nu iaf:). Ska hämta den imorgon. Går inte att rida nu iaf, är på tok för kallt. Hoppas på bättre väder nästa vecka så vi kan köra gång på riktigt då. Snart fyller vår älskade unge 4 år oxå.. Tänk så fort tiden går.. Tycker de e nyss hon kom ut:). Snart är det skoldags för henne tillåme, kära nån.. Bara två år kvar.. Nähä, om man ska ta å peta in en till pinne i brasan å sen äta lite frukost. Ta de lugnt i kylan:).

2010

Aniara är på plats och jag har även tömkört henne. Blev positivt överraskad när jag fick se henne från backen.
Inte för att jag på nåt vis varken trodde eller tyckte att det var en dålig häst jag fått hem men när jag såg henne på lina i ridhuset så var gången kanske inte så väldans bra.
Balansen lite dålig och mest lite nyfiken på att titta på allt annat;)
Men nu kom det fram en helt annan häst, traven var jätteluftig och fin:) Inge tittig alls, reagerade an gång på en bil som kom förbi lite snabbt men det var bara att smacka på så gick hon fram igen.

Nu längtar jag efter sadeln som aldrig verkar dyka upp.. Den är skickad men bussgods har nog glömt den på nån hylla eller nåt. Nejdå, det tar sin lilla tid när det är röda dagar å så.
Jag tror absolut detta kan bli riktigt bra:) Hon är kanoners att hantera och tycker det är riktigt mysigt att bli ompysslad. Blir vääääldigt ledsen bara när kompisen försvinner ur synhåll.
Få se hur det går första gången Ann går iväg med Fantasie. Har bett henne stänga in Aniara bakom gallret iaf så jag vet var hon är;) haha..

Inga lösa hästar vill jag ha i byn!

Bilder kommer förresten snart. Ska bara knäppa dem först;)

Nu ska jag följa med älskade Tilda upp på rummet och sova.

God fortsättning!

RSS 2.0