Globen och sprängda ljudvallar..

Nu har årets Globenresa avklarats. Vi som inte ens skulle dit i år men man kan ju alltid ändra sig? ;)
Nivån på sällskapet var rätt seriös på vägen ner men hemvägen kantas av sprängda ljudvallar och Ingrid som guide och "gräy streck on da picktsjure" haha.. Ni som inte va med fattar inget men huvudsaken är att jag å Mariah förstår:)
Trötta var förnamnet och då brukar nivån sjunka till den lägsta av de lägsta av alla nivåer som finns att välja på. En liten trevlig minisemester hade vi iaf:)

Provred en häst efter Gribaldi i Uppsala på vägen hem och det var intressant.. Jag är lite kär i hästen men den hade svagheter som mina egna svagheter nog inte kommer att kunna lösa.. Synd på en treevlig häst med härlig känsla.
Men det finns fler.. Ska till Therese Jons på måndag och prova ett sto som är 10 år, ser trevlig ut på videon. Får se hur det går:)
Hade även fått ett mail när jag kom hem igår, en tjej som svarat på min annons. Hon hade en valack
efter Royal Olymp-Don Primero som var sex år. 180 cm hög!!!!! STOR alltså.. Han såg oxå trevlig ut på filmen så den ska jag väl förhoppningsvis oxå testa snart. Fanns i Sthlm så det var synd att man inte visste det igår.. Jaja.. Åka bil kan man vid det här laget som hästmänniska..

Hursomhelst så var det sjukt kul att rida igår och jag känner verkligen att jag vill komma igång igen nu.
Vissa muskler fanns faktiskt kvar;)

Trevlig första advent imorgon alla vänner!


21/11 och det är 10 grader varmt ute..

Helt sjukt ju, snart julskyltning och snart kommer ju faktiskt tomten. Inte kan han komma när gräset är grönt än och solen skiner eller regnet faller..
Nåt måste hänt med världen, det kan ju inte va meningen att det ska vara på det här sättet?
Jag längtar iaf efter snön och det vet jag att Tilda oxå gör.
På tal om Tilda så var hon superduktig vid doktorn när hon vaccinerade sig. Sa inte ett ljud, inte ens ett litet knyst. Allt va över på 2 sekunder. "det gjorde inge ont alls mamma" va det första hon sa efteråt.
Biverkning fick vi ju förstås, hon är snuvig nu men inget värre.
I övrigt är jag faktiskt så less på allt snack om nya influensan eller svininfluensan som det kallas oxå. Det debatteras och propageras på facebook och i tidningar och överallt om att man SKA vaccinera sig och att om man inte gör det ska vara beredd på att nästan bli skyldig till att nån dör.. Så har det förstås inte stått i tidningen men på facebook. Jag blir så less, hur kan man säga att "om du vill ta ansvar för att en bebis dör så skit i att vaccinera dig".. Jisses.. Det har lixom gått för långt. DÅ ska ju egentligen Stina på Konsum som inte har vaccinerat sig, kunna bli skyldig till mord för att jag/du/ni/vi går dit med en bebis som sen blir smittad och dör.
Nä, alltså jag köper inte riktigt det där..
Visst är det bra att vaccinera sig men viljan är fri och ingen ska klandras. Tror inte man ska va så förbannat rädd för allting, kanske jag är blåögd och naiv och tror att "sånt drabbar inte mig" men näe.. Jag tycker hysterin är för stor..
Menmen.. Nu är då TIlda vaccinerad iaf eftersom hon tillhör riskgruppen och jag kommer nog ta på jobbet vecka 49. Så kanske jag slipper bli skyldig till att nån dör.. Hrmm... Suck,.

På fredag ska jag å Mariah åka till Sthlm på dressyren på Globen några timmar, på vägen hem tänkte jag att vi skulle kunna få prova den hästen jag hittat. Shit, jag kommer ju verkligen inte visa mig från min bästa sida. Känner mig helt ur form och usch.. Jaja, jag får göra mitt bästa iaf:)

Nähäpp, nu ska jag göra lite nytta sen bär det av till jobbet.



Stackars Nasse;) Haha..

Dom säger det är storm i Skåne!

Vilken tur att man inte bor där då;)
Här i Dalarna händer inte mkt på blåsfronten, det mest bara regnar och regnar..

Imorrn ska Tilda-gumman få spruta mot nya influensan, hon säger idag att hon ska sitta still och att det kommer gå bra. Undrar just imorrn om det verkligen går så bra. Mja.. vi får se:) Har mutat med fika på bageriet efteråt iaf;)

Till veckan ska jag kanske prova en häst i Uppsala! En valack född 01 efter Gribaldi som i mitt tycke såg fin ut. Jag behöver ju ingen stjärnhäst eftersom jag själv inte är nån stjärna. Dock vill man ju ändå att den ska röra sig trevligt och vara trevlig och rolig att rida på:)
Vi får se va som händer. Testade iaf mina stövlar idag, har inte hafrt dem sen i juli. Men oj va jag int ekunde ha dem. Eller jo, högra foten gick i med kramp som följd. Vänstra benet kunde jag bara tvärglömma. SUCK!!
Ska uppsöka skomakaren med dem tror jag minst sagt.. Tjockis..

Jag, FÖRE

Jag, EFTER

 


Ingen bra dag idag..

Gosh vilket urkasst humör jag är på idag. Det vore så underbart härligt att bara få skälla ut nån eller helst av allt slå nån..
Jag är så less på mitt jobb, inte på arbetsuppgifterna utan på schemaläggarna.. De anser visst att man ska bo här. Det känns då så när man får jobba 7 dar va ledig en, jobba 7 dar vara ledig en, jobba 7 dar och va ledig en.. Nä fy fan säger jag.. Blähh..

I övrigt händer det inget annat än det vanliga. Ingen häst än men snart ska jag nog skaffa mig en bra en:)

Jag tycker även det suger att Charlie är borta jämt.. Visst, skönt att få "egentid" stundtals men det överväger absolut inte hans närvaro hemma.. Tilda längtar och jag med:(
Kanske man ska flytta ner. Fast det tar mot det oxå.
Usch, ingen bra dag idag..

Hej då..

Måndag morgon..

Det har blivit 9:e november redan och julafton närmar sig med stormsteg:)
Jag ska ärligt erkänna att jag längtar som ett barn. Mysigt med tända ljus, god mat, tomten som kommer och paket som får öppnas. Tänker då inte på mig själv utan på lilla hjärtat<3 som får öppna paket i mass-antal:)
Jag längtar tills jag får börja pyssla hemma med fina julgardiner, stjärnor i fönstret och mmmm.. Jag riktigt känner hur mysigt det blir:)

Först måst det komma lite snö förstås. Det kom en dämp häromdan men den försvann lika fort som den kom tyvärr. Tilda var så glad och ville inte gå in på hela kvällen men så dagen efter var den borta. Nu är det bara regn regn och regn.. Men, snart så kommer den nog i massor. Så pass man hinner tröttna på den oxå.
Man ska köra fast med bilen och det ska halkas hit å dit, gården ska skottas och det ska snöa ända in i maj.. Men trots det tror jag fördelarna överväger.

Nähä, nu ska jag inte sitta här å drömma mer för eftersom jag sitter på jobbet vore det ren lögn att säga att jag faktiskt får blogga. Å ljuga, det är fult har mamma lärt mig!
Så därför, hej så länge alla kära:)

RSS 2.0